Стъкла

Можем да Ви предложим високоенергийни стъклопакети и нискоемисионни стъклопакети.

Високоенергийно стъкло

Напоследък на българския пазар се появиха така наречените високоселективни или многофункционални стъкла, комбиниращи слънцезащитни и топлоизолиращи качества, съчетани с висока светлопропускливост. Работим с една от най-популярните разновидности на тези стъкла - стъкло с магнетронно (меко) покритие, произведено от водещия световен производител на стъкла Guardian.

Стъклото е продукт с устойчиво магнетронно покритие с функционален слой от скъпоценни метали, чиято повишена селективност гарантира максимално спестяване на енергия, съпроводено с високо пропускане на видима светлина.

Високоенергийно стъкло

На схемата е показан строежа на покритието (два сребърни и четири метални слоя). Изработва се с такова стъкло подходящo е дори за по-топлите южни стаи на жилището. Благодарение на стъклопакета си със стъкло SunGuard HS 70, този прозорец не допуска слънчевата енергия да прониква в помещението, като същевременно не ограничава пропускането на светлина и по този начин осигурява комфорт през лятото, а през студените месеци не позволява на вътрешната топлина да излиза навън. Факторът на топлоизолация достига Ug=1,1W/m2K, соларен фактор 38 %, а светлопропускливостта на стъклопакета e 70 %.

 

Нискоемисийно стъкло

Нискоемисийно стъкло

Стъклопакет от бяло и нискоемисийно стъкло, е конструирано да пропуска светлинна и късовълнова инфрачервена енергия, която нагрява помещението вътре, но намалява топлинните загуби, като отразява инфрачервените лъчи в дълговълновата област обратно към помещението. Функционалния компонент в трислойното нискоемисийно покритие е сребърен слой в сандвич от 2 слоя калаен оксид- за по-добра адхезия към стъклото. Факторът на топлоизолацията достига Ug=1,2 W/m2K , а светопропускливостта на стъклопакета е 79 %.

1. Загубите на топлина, базирани на излъчване може дпочти да се елиминират чрез специални покрития (до 98%).

2. Пълненето на стъклопакети с аргон намалява топлопроводимостта им.

3. Конвекцията може да се намали чрез оптимизиране на пространството между двете стъкла.

shade-invert

Всички права запазени. (c) 2009-2023 Джорд ЕООД

уеб дизайн: Уебвижън